fbpx
Activiteiten

3D schilderij

Een leuk 3D schilderij kan je makkelijk zelf maken. En het leuke is, je hebt waarschijnlijk alle benodigdheden al in huis.

Zo kan je gelijk beginnen!

 Benodigdheden:
– Lijm
– Watervaste stiften
– Aluminiumfolie
– Een stuk stevig karton bijvoorbeeld het deksel een schoenendoos
– Touw
– Voorwerp om te tekenen of een kleurplaat

Als ondergrond gebruik ik een deksel van een schoenendoos. Je zou een canvasdoek kunnen gebruiken, maar een stuk karton werkt ook prima.

Voor de tekening heb ik een herfstblad gebruikt, deze heb ik met stift overgetrokken op het deksel. Als afbeelding kan ook een andere simpele tekening of kleurplaat gebruikt worden. Zorg ervoor dat de tekening niet te veel kleine details bevat, deze vallen anders weg bij het plakken van het aluminiumfolie. 

Smeer de tekening in met lijm. Volg met het touw de lijnen van de tekening. Tip: smeer ook het touw in met lijm, zo gaat het touw niet rafelen en plakt het makkelijk aan de tekening vast.

Voor het vastplakken van het touw kan ook een lijmpistool gebruikt worden. Smeer de hele ondergrond in met lijm. Pak een stuk aluminiumfolie en leg dit over de ingesmeerde tekening heen. 

Ga nu voorzichtig met je vingers over de tekening heen en vouw het aluminiumfolie om het touw heen. Zo creëer je het leuke 3D effect. 

Kleur de vlakken in met watervaste stift. Druk niet te hard met de stift op het aluminiumfolie, dan kan het gaan scheuren en dat zou jammer zijn. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *