fbpx
Activiteiten,  Download

Herfstspeurtocht -gratis download-

De herfst is een heerlijk seizoen om lekker naar buiten te gaan. Je kan naar het bos gaan, struinen tussen de bomen om bladeren, kastanjes of paddenstoelen te zoeken. Een speurtocht is ook een leuke manier om met kinderen naar buiten te gaan. Onderaan dit artikel kan je een korte herfstspeurtocht downloaden. Deze speurtocht kan overal uitgezet worden, in de (speel)tuin en zelfs in huis.

Hoe werkt het?

Onderaan dit artikel staan twee documenten, in de eerste staan de speurtocht vragen. Print deze uit en knip de kaartjes uit. Maak met een perforator een gaatje in een hoekje van elk kaartje. Met een touwtje of lintje kan je deze kaartjes ophangen in bijv. de (speel)tuin. Hang ze niet allemaal bij elkaar en je mag ze best een beetje uit het zicht ophangen, zo moet er echt gezocht worden naar de kaartjes.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Als de speurtocht is uitgezet kunnen de kinderen gaan zoeken. Geef de kinderen een papiertje en een pen/potlood mee. Kinderen die zelf kunnen lezen en schrijven kunnen de speurtocht zelf doen. Kinderen die dit nog niet kunnen doen de speurtocht samen met iemand die dit wel kan.

Op elk kaartje staat een meerkeuze vraag. Achter elk antwoord staan letters tussen haakjes. De kinderen schrijven de letters die achter het juiste antwoord staan op het papiertje wat ze hebben meegenomen.

Als ze alle vragen hebben gevonden en de antwoorden hebben opgeschreven kunnen ze gaan puzzelen met de letters, hier komt een woord uit. LET OP! Alle letters staan door elkaar op de kaartjes. Als ze het woord goed hebben geraden weten ze dat ze alle antwoorden goed hebben beantwoord.

Tip

Ga je de speurtocht met kinderen van verschillende leeftijden doen? Dan is het leuk om de oudste kinderen de jongste kinderen te laten helpen door de vragen voor te lezen en de antwoorden op te schrijven.

Veel speur- en wandelplezier!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *