fbpx
Activiteiten

Tip tegen verveling.

Vervelen is goed voor kinderen. Even op de bank hangen kan een rust moment voor kinderen zijn. Even helemaal niets hoeven, heerlijk is dat. Over de voordelen van vervelen een andere keer meer.

Toch zijn er van die momenten dat je kind niet weet wat hij moet gaan doen, dan is het leuk om een ‘ik-verveel-me’ box te hebben. Een klein doosje of bakje met briefjes waarop leuke ideeën staan om te doen. Als je kind zich dan verveeld kan hij een briefje uit het bakje pakken en zo heb je een leuke activiteit om te doen. Je kan de activiteiten in verschillende categorieën indelen, gratis uitstapjes, activiteiten in huis, buitenshuis of betaalde dagjes uit.

Je kan de activiteiten in de box zo groot of zo klein maken als je wilt. De verschillende activiteiten kan je op verschillende kleuren papier zetten. Zo kan je per keer bekijken wat voor activiteit het kind mag grabbelen.

Verzin de activiteiten samen met je kind, zo sluiten de activiteiten aan bij de belevingswereld van het kind. Ook kan je ervoor kiezen om een paar verrassingsbriefjes in de box te doen. 

Wat heb je nodig:

  • Gekleurd papier
  •  Schaar
  • Pen/stift
  • Doosje/bakje

Het is erg simpel om deze box te maken. Op de verschillende briefjes schrijf je leuke activiteiten, deze vouw je op en stop je in de box. Als jullie dan een leuke activiteit willen doen pak je de box erbij en laat je je kind een briefje grabbelen.

Hieronder een paar leuke ideeën. Het leukste is om de activiteiten samen met de kinderen te bedenken.

Binnen:
* Legochallenge
* Een 3-D schilderij maken
* Een hut bouwen
Buiten:
* Naar het bos
* Een speurtocht maken/lopen
* Picknicken
Uitstapjes betaald:
* De dierentuin
* Het Openlucht museum
* Madurodam
Uitstapjes gratis:
* Het strand
* Een speelbos
* De bibliotheek

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *